onsdag 16. mars 2011

Musikkvideo

Jeg skal i dag analysere musikkvideoen til sangen Sequoia Throne av Protest The Hero.

Tema
Temaet i sangen Sequuia Throne av Protest The Hero handler om en kult ved Heaven's Gate som var aktiv fra tidlig 1970-tallet fram til 1997, da 39 medlemmer av kulten tok selvmord. Denne kulten trodde at jorden var i ferd med å bli resirkulert. De mente at den eneste måten og overleve dette på var og forlate umiddelbart. De mente at jorden var bare et stopp på veien mot '"moderskipet". De kalte for eks. kroppen sin for fartøy. Et medlem av denne kulten refererte til sin sønn som " the little vehicle", altså det lille fartøyet. I sangen snakker vokalisten direkte til lederen av Heaven's Gate Marshall Applewhite. Den første setningen i sangen er for: "Did you come here to kill or did you come here to die?"  Dette syns jeg er en veldig fin start på sangen. Dette gir en slags introduksjon til hva sangen handler om. Han spørr rett og slett Applewhite om han kom hit til jorden for å drepe eller for å dø. Applewhite mente nemlig at han var en direkte slektning av Jesus.

Musikkvideo
Musikkvideoen starter med at vi ser vokalisten i bandet går nedover en gang i det som ser ut som et skolebygg. De andre bandmedlemmene blir en etter en jaget nedover gangen og blir stil slutt en etter en tatt igjen av vokalisten som jeg tror spiller rollen som Applewhite i musikkvideoen. Når de forskjellige band medlemmene blir tatt igjen ser det ut som vokalisten hjernevasker dem. De faller om og fargene i musikkvideon blir mer levende. Musikkvideoen veldig triste farger. Dette står i kontrast til Heaven's Gate som egentlig var en gjeng med helt normale mennesker som ble offer for hjernevasking. I sangen lyder det slik: "While our righteous men are filling corpses full of shit and faith", dette tror jeg er en mer utdypende måte og si hjernevasking på.


Filmatiske virkemidler
Musikkvideon er ganske enkel. Det byttes mellom vokalisten som går nedover gangen og de andre bandmedlemmene som spiller gitar, bass og trommer. Kameravinklene skiftes hele tiden og går veldig mye fram og tilbake som kan være en kontrast til hvordan Heaven's Gate kulten var. De var ganske strukturerte.


Konklusjon
Denne musikkvideon er en av mine favoritt musikkvideor gjennom tidene. Grunnen for dette er at teksten i sangen er såpass utfordrende mot denne kulten som blir sett ned på av veldig mange. Denne kulten var rett og slett en gjeng med gærninger som ikke fant sin plass i vært samfunn og valgte derfor og vie sitt liv (og død) denne kulten. Jeg digger lysbruken i musikkvideon fordi den er veldig enkelt og får fram det triste budet i sangen. Som jeg beskrev tidligere tok 39 medlemmer av denne kulten selvmord for å komme seg til sitt "moderskip".

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar